BLOG Sayfa 2

BİONTECH AŞISI SONRASI KOLTUK ALTINDA ŞİŞLİK VE AĞRI

BİONTECH AŞISI SONRASI KOLTUK ALTINDA ŞİŞLİK VE AĞRI

Pandeminin hızlı bir şekilde devam ettiği ve Sars Cov2 virüsünün mutasyon geçirerek daha ağır enfeksiyonlara yol açtığı bu günlerde buna paralel olarak aşılama hızları da artmıştır. Halen daha aşılma düzeyleri istenilen düzeylerde olmasa da son birkaç aylık periyotta ciddi düzeyde aşılama yapılmıştır. Yılın başında ülkemizde sadece Sinovac ile aşılama yapılırken yaz aylarının başladığı zamandan itibaren Biontech ile de aşılama yapılmaya başlanmıştır. Eylül 2021 itibari ile ülkemizdeki aşılamanın ağırlıklı olarak Biontech aşısı ile yapıldığını görüyoruz.

PEDİATRİK KALÇA ULTRASONU

PEDİATRİK KALÇA ULTRASONU

Pediatrik kalça gelişimi anne karnındaki bebekte büyük oranda tamamlanmış olmakla birlikte doğum sonrasında da devam eden bir süreçtir. Genellikle doğumdan sonraki 2. ayda bu süreç tamamlanır.

BOYUN ULTRASONU

BOYUN ULTRASONU

Boyun ultrasonu boynumuzda elimize gelen bir kitle, ağrı, kızarıklık gibi durumlarda ya da bazı hastalıkların takibinde kullanılan yüzeysel ultrasonu bir tetkiktir. Boynumuzda tiroid bezi, tükrük bezleri, ana damarlar, lenf bezleri, yemek ve soluk borusu gibi bazıları hayati öneme sahip organlar bulunmaktadır.

MEME ULTRASONU

MEME ULTRASONU

Meme hastalıklarının yaygınlığı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle bir çok ülkede meme tarama programları kullanılmaktadır. Türkiye’de kadınlarda herhangi ek bir problem olmaması durumunda 40 yaş sonrasında her yıl meme taraması önerilmektedir.

BATIN ULTRASONU

BATIN ULTRASONU

Batın ultrasonogafisi ile karaciğer, böbrekler, böbrek üstü bezleri, pankreas, safra kesesi, mesane, rahim, yumurtalıklar, prostat gibi belli başlı organlar değerlendirilir.

SKROTAL TESTİS ULTRASONU

SKROTAL TESTİS ULTRASONU

Testis ultrasonu çocuk ve erişkin erkek hastalarda sık olarak yapılan bir tetkiktir. Çocuklarda testislerin kese içerisinde olup olmadıklarının değerlendirilmesinde kullanılır.